Tom Hanks har hovedrolle i ny amerikansk dramafilm

Andrine Davidsen

  • Publisert: 23.07-2019
  • Oppdatert: 23.07-2019

Filmen heter «A Beautiful Day in the Neighborhood», og er basert på en sann historie om det avdøde TV-ikonet Fred Rogers, som var programvert i den amerikanske TV-serien «Mister Rogers' Neighborhood».

Det melder flere medier, blant annet People.

Det er forsatt ikke kjent når premieren vil være i Norge, men ifølge filmdatabasen IMDb har filmen premiere i USA 22. november 2019.

En film om vennskap

Filmen «A Beautiful Day in the Neighborhood» er basert på den sanne historien om vennskapet mellom TV-personligheten Fred Rogers og journalisten Tom Junod.

Junod skulle lage et portrettintervju om Rogers til Esquire i november 1998. Dette ble begynnelsen på et vennskap som nå blir portrettert som dramafilm.

Les også: Slik ser stjernene fra «Forrest Gump» ut nå

Filmen handler om hvordan Junod og Rogers blir kjent, og hvordan journalisten lærer om empati, vennlighet og anstendighet fra Amerikas favorittnabo: Mister Rogers.

TV-personligheten Mister Rogers

Fred Rogers var aktiv som tv-personlighet, musiker og dukkefører fra 1951 til 2001, og var mest kjent som Mister Rogers i barneserien «Mister Rogers' Neighborhood».

Ifølge tv-seriens nettside var han programleder i alle de 895 episodene av serien, og komponerte over 200 sanger til programmet. TV-programmet gikk over 31 sesonger på amerikansk TV, fra 1962 til 2001.

Les også: Syv filmer du kan glede deg til i 2019

Mer Tom Hanks på kinolerretet

Ikke lenge etter «A Beautiful Day in the Neighborhood» har premiere i høst, kommer drama- og krigsfilmen «Greyhound» i mai 2020, også den med Tom Hanks i hovedrollen.

Tom Hanks blir også å høre på kinoer i august, som sheriff-dukken Woody, i den amerikanske versjonen av Toy Story 4. Norgespremieren er 6. august.

For mange er kanskje Tom Hanks best kjent som Forrest Gump i filmen med samme navn. I 1995 vant han en Oscar for beste mannlige hovedrolle for nettopp den rollen. I tillegg fikk Hanks samme pris året før, for hovedrollen i filmen «Philadelphia».

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS