Meghan og Harry refses for privatflybruk - får støtte av Elton John

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.08-2019
  • Oppdatert: 20.08-2019
Hertuginne Meghan og prins Harry på vei inn på et fly ved en annen anledning. Foto: Rick Rycroft/AP

– Det er for deres egen sikkerhet, sier popartisten.

Det britiske hertugparet er stadig vekk på reisefot, og forrige uke dro de både til Ibiza og Nice med privatfly.

Dette kommer etter prins Harry tok privatfly til en klimakonferanse på Sicilia, hvor han blant annet snakket om hvordan menneskers handlinger kunne ødelegge miljøet.

Les også: Dette tjente hertuginne Meghan før hun ble kongelig

I et intervju med britiske Vogue i slutten av juli, avslørte den britiske prinsen også at han og Meghan ikke ønsket seg mer enn to barn,  av hensyn til miljøet. 

Derfor er det nå mange som reagerer på at hertugparet ikke velger vanlig fly istedenfor privatfly.

– Får støtte av Elton John

Nå får hertugparet støtte av verdensstjernen Elton John (72). Artisten forteller til BBC at han personlig betalte klimakvoten for en av flyturene deres. Han gjorde det for å sørge for sikkerheten for de kongelige.

– Prins Harrys mor, prinsesse Diana var en av mine nærmeste venner. Jeg kjenner på en dyp følelse av forpliktelse for å beskytte Harry og hans fra familie fra det unødvendige jaget fra pressen som bidro til Dianas død, skriver artisten på Instagram.

View this post on Instagram

I am deeply distressed by today’s distorted and malicious account in the press surrounding the Duke and Duchess of Sussex’s private stay at my home in Nice last week. Prince Harry’s Mother, Diana Princess Of Wales was one of my dearest friends. I feel a profound sense of obligation to protect Harry and his family from the unnecessary press intrusion that contributed to Diana’s untimely death. After a hectic year continuing their hard work and dedication to charity, David and I wanted the young family to have a private holiday inside the safety and tranquility of our home. To maintain a high level of much-needed protection, we provided them with a private jet flight. To support Prince Harry’s commitment to the environment, we ensured their flight was carbon neutral, by making the appropriate contribution to Carbon Footprint™ I highly respect and applaud both Harry and Meghan’s commitment to charity and I’m calling on the press to cease these relentless and untrue assassinations on their character that are spuriously crafted on an almost daily basis.

A post shared by Elton John (@eltonjohn) on

– Burde gå foran med et godt eksempel

Ifølge The Sun, skapte Harry og Meghans tur til Nice et syv ganger høyere karbonutslipp enn om de hadde fløyet passasjerfly.

Parlamentsmedlem i det britiske partiet Labour, Teresa Pearse, sier til The Sun at paret burde gått foran som et godt eksempel.

– Det er alles ansvar å kutte ned på karbonutslippet og hvor ofte vi flyr i året. Det er veldig viktig – og personer som er så profilerte som dem burde gå foran som et godt eksempel, sier hun.

Pearse setter også spørsmålstegn ved Meghan og Harrys miljøvennlige image.

– Jeg synes dette er ganske overraskende, fordi det passer ikke overens med deres offentlige image og at de bryr seg så mye om planeten og miljøet, sier hun.

Oppfordrer fansen til å tenke på miljøet

Prinsesse Dianas tidligere livvakt, Ken Wharfe, sier til The Sun at da han jobbet på slottet, fløy de kongelige med British Airways.
– Det er hyklersk. Harry kan ikke snakke om de katastrofale effektene klimakrisen har mens han flyr rundt i privatfly, sier han. 

Senest 1.juli la hertugparet ut et innlegg om å beskytte planeten.

«Vi risikerer å ødelegge dette vakre stedet vi kaller et hjem – både for oss selv og fremtidige generasjoner. La oss redde jorda. La oss gjøre vår del av jobben», skrev de på Instagram.

(Saken fortsetter under)

Se dette innlegget på Instagram

As a continuation of our monthly social awareness approach to shine a light on the accounts that are working towards positive change, for the month of July we turn our attention to the environment. There is a ticking clock to protect our planet - with climate change, the deterioration of our natural resources, endangerment of sacred wildlife, the impact of plastics and microplastics, and fossil fuel emissions, we are jeopardizing this beautiful place we call home - for ourselves and for future generations. Let’s save it. Let’s do our part. Quote from The Duke of Sussex: “Environmental damage has been treated as a necessary by-product of economic growth. So deeply ingrained is this thinking that it has been considered part of the natural order that humankind’s development comes at the expense of our planet. Only now are we starting to notice and understand the damage that we’ve been causing. With nearly 7.7 billion people inhabiting this Earth, every choice, every footprint, every action makes a difference.” *********************************************************** Please visit the accounts we are following this month for more details on how you can make great change and help save our planet. We can only do this together, and every little bit helps. 🌏 All photos included are from the above accounts

Et innlegg delt av The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

I kommentarfeltet kan man se at flere kritiserer paret for å ha tatt privatfly flere ganger på kort tid. Hertugparet selv har så langt ikke svart på kritikken. 

Les også: Meghan og Harry tilbake på sosiale medier

DEL

FØLG OSS