Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas: Dette falt de for ved hverandre

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.09-2019
  • Oppdatert: 25.09-2019
Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones i 1999, året de først møttes. Foto: Kevork Djansezian/AP

I dag fyller Hollywoodparet 50 og 75 år. De har også 20-årsjubileum som kjærester!

Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas har flere grunner til å feire i dag. De har begge bursdag 25.september, og blir 50 og 75 år. Det er også 20 år siden de først ble kjærester.

– Cathrine gir meg fortsatt sommerfugler i magen, har han sagt til US Weekly.

I et intervju med Entertainment Tonight tidligere i år, avslørte Zeta-Jones hva som gjør at hun fortsatt er like forelsket i Douglas.

– Han er den snilleste mannen jeg noen gang har møtt. Han har så god humor og han er min beste venn, sa hun.

Les også: Michael Douglas fikk Hollywood-stjerne

Rett på sak

Paret møttes første gang under en filmfestival i Frankrike i 1999. Douglas var ikke sjenert, og gikk rett på sak da han prøvde seg på Zeta-Jones.

– Første gangen jeg møtte henne fant jeg ut at vi har bursdag på samme dag. Så da sa jeg til henne: Jeg skal bli far til barna dine, sier han.

«Wall Street»-stjernen avslører også én av tingene som fikk han til å falle for Zeta-Jones.

– Jeg fant ut at hun spilte golf. Jeg smeltet der og da. Hun så meg rett inn i øynene, og så var det gjort, sa han til Entertainment Tonight.

Les også: Ti kjendispar med store aldersforskjeller

– Heldig

Paret giftet seg i november 2000, og har barna Dylan (19) og Carys (16) sammen. Forholdet deres har imidlertid ikke bare vært en dans på roser.

I 2013 separerte de seg, men fant sammen igjen året etter. Grunnen skal ha vært at Douglas kjempet mot kreft og Zeta-Jones slet med sin bipolare lidelse.

20 år som kjærester, og nesten 19 års ekteskap gjør paret til et av de mest solide i Hollywood. Hemmeligheten bak det lange forholdet mener Michael, er at han stadig minner seg selv på hvor heldig han er:

– Noen ganger tenker at jeg folk tar sin aller nærmeste for gitt. Det virker som om mange legger inn en større innsats å bli likt av fremmede enn den personen som faktisk er aller nærmest. Derfor minner jeg alltid meg selv om hvor heldig jeg faktisk er, og for en helt spesiell kvinne jeg er sammen med, har han sagt til US Weekly.

Tar tidlig tak i problemene

75-åringen er også nøye med å ta tak i ting så tidlig som mulig hvis noe oppstår i mellom dem. Da unngår paret at uenighetene får anledning til å vokse seg større.

– Det har tatt lang tid å innse, men harme er en enkel ting å holde under overflaten. Ved de fleste tilfellene er det sunt å få få luftet ting. Jo før, jo bedre, avslørte han i samme intervju.

Skuespillernes bragder på lerretet er mange. Douglas er blant annet kjent for sine roller i filmer som «Wall Street» (1987) og «Basic Instinct» (1992), og Zeta-Jones for «Chicago» (2002) og «Intolerable Cruelty» (2003).

Men det er likevel én ting som er viktigere for Michael Douglas enn karrieren:

– Jeg vil først og fremst bli husket som en god ektemann, sa Michael Douglas tidligere denne måneden.

DEL

FØLG OSS