Tidligere kongelig kokk avslører dronning Elisabeths hemmelige middagstriks

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 01.10-2019
  • Oppdatert: 01.10-2019
Moren til dronning Elizabeth ble 101 år. Her var hun sammen med dronning Elizabeth på sin 100-årsdag. Foto: Reuters

Dronning Elisabeth skal ha blitt lei av at moren alltid var forsinket til middagsselskaper – derfor tok hun i bruk et lurt triks. 

De fleste av oss kjenner en eller annen person som alltid er forsinket, noe som kan være ganske irriterende for de som alltid er tidsnok. Slik skal det ha vært for dronning Elisabeth mens moren hennes fortsatt levde. 

Les også: Dronning Elizabeth er britenes favoritt

Dronningen overtok slottet Balmoral i Skottland etter faren hennes døde i 1952, og etter hvert begynte hun å invitere resten av familien til slottet på middagsselskap. Senere begynte kokken Darren McGrady å jobbe for den britiske kongefamilien.

Løy til dronningmoren

I et intervju med Marie Claire, forteller han at dronningmoren alltid var forsinket til de høytidelige middagsselskapene. 

Derfor sa dronningen til moren sin at middagen begynte tidligere enn den egentlig gjorde.

Les også: Derfor har dronning Elizabeth alltid på seg sterke farger

– Middagen begynte 20:30 på Balmoral når dronningmoren skulle komme. De pleide å fortelle henne at den begynte 20:15, og likevel var hun den siste som satt seg ned. De sa til alle andre at middagen begynte 20:30, fordi de visste at dronningmoren kom til å være sen, sier han til Marie Claire.

Ifølge McGrady var middagsselskapene på Balmoral langt mer avslappet enn selskapene på Buckingham Palace, men de var fortsatt ganske høytidelige i forhold til «vanlige» familier sine middagsselskaper.

Overdådige middagsselskaper

– De pleide å ha på seg ballkjoler ved middagsbordet, som man ser på TV-serien Downton Abbey. Bordet ble dekket med deres fineste servise. På slutten av måltidet, pleide en mann med sekkepipe å gå rundt bordet, sier han.

Les også: Slik hyller hertuginnene prinsesse Diana

Darren McGrady har tidligere også avslørt dronningens overraskende matvaner. I 2017 fortalte han CNN at dronningen helst spiser posjert fisk og grønnsaker – selv om hun egentlig kunne spist all verdens delikatesser.

– Det er det hun spiser. Hun er veldig disiplinert når det kommer til mat. Hun kunne ha spist alt hun ville, men det er den disiplinen som holder henne så sunn og frisk, sier han. 

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS