Kronprinsbarna begynner på skole i Sveits

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 10.10-2019
  • Oppdatert: 10.10-2019
Danske kongehuset

Danmarks kronprinspar Mary og Fredrik har besluttet å sende de fire barna som er mellom 8 og 14 år på skole i Sveits. Mary blir med på flyttelasset.

Det bekrefter det danske hoffet i en pressemelding, i følge dansk TV 2.

Barna begynner på sin nye tilværelse på nyåret, og de skal på den internasjonale skolen Lemania Verbier i byen Bagnes i Sør-Sveits.

I følge skolens nettsider, koster ett år på den eksklusive skolen omlag 315 000 norske kroner.

Les også: Broren til hertuginne Kate er forlovet

Oppholdet skal vare i 12 uker for de fire barna Christian (14), Isabella (12) og tvillingene Vincent og Josephine (8), som i dag år på Tranegårdsskolen i den velstående bydelen Hellerup i København.

Nyheten kommer som en stor overraskelse på danske medier, siden de to yngste barna bare er åtte år gamle.

– Det stemmer at vi planlegger dette. Dette blir en gave til barna våre som de kan ha med seg resten av livet, sier kronprinsesse Mary (47) til dansk TV 2.

Les også: Jan Haudemann-Andersen (61) venter barn med Karoline Steiro (30)

Danske avisen.dk har spekulert i om dette skyldes at kronprinsessen har fått større ansvar, etter at hun nylig ble utnevnt som dronningens stedfortreder og fått tittelen «dansk riksforstander», som Startsiden tidligere har omtalt.

Disse ryktene blir avfeid fra hoffet, ettersom kronprinsessen også skal være med på flyttelasset til Sveits. Hun får derfor færre offisielle oppgaver i den perioden.

Les også: Sjaman Durek hevder at kvinner med mange sexpartnere er merket

Det er ikke noe nytt at den danske kongefamilien sender barna utenlands for skolegang. Også kronprins Fredrik (51) og hans bror Joachim (50) tilbrakte ett skoleår utenlands som tenåringer. De gikk på fransk kostskole École des Roches i Normandie.

Les også:Prins Harry tar britisk avis til retten

DEL

FØLG OSS