Derfor valgte Oprah bort ekteskap og barn

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.10-2019
  • Oppdatert: 15.10-2019
Oprah sammen med kjæresten Stedman Graham i Georgia forrige uke. Foto: Paul R. Giunta/AFP

– Jeg har aldri angret, sier den populære talkshow-dronningen. 

Oprah Winfrey (65) har vært sammen med kjæresten Stedman Graham (68) siden 1986. I 1992 forlovet de seg, men ble aldri gift. De har heller aldri fått barn sammen.

I et nytt intervju med People, forteller Oprah at hun skjønte at hun ikke ville ha barn etter å ha snakket med mange som kanskje aldri burde vært foreldre.

Les også: Oprah og prins Harry lager TV-serie

– Jeg har snakket med mange ødelagte mennesker, og de er ødelagte fordi de hadde foreldre som ikke skjønte hvor seriøs den jobben er. Gjennom årene har jeg fått stor respekt for kvinner som velger å være hjemme med barna sine, for jeg skjønner ikke hvordan man gjør det hele dagen. Ingen gir kvinner æren de fortjener, sier hun.

Videre forteller hun at hun ikke ville gifte seg, for da tror hun forholdet til Graham ville forandret seg.

Les også: Visepresidenten og Oprah fronter hver sin kandidat i Georgia

– Han krever aldri at jeg lager frokost eller middag for eksempel, og det tror jeg ville forandret seg hvis vi hadde giftet oss.

Hun har aldri angret på at hun valgte bort det tradisjonelle familielivet. Til People forteller hun uansett får brukt sitt moderlige instinkt gjennom en internatskole for jenter som hun grunnla i 2007.

– Jeg har aldri angret. Jeg tror at litt av grunnen til at jeg ikke angrer er fordi jeg fant den løsningen som passet meg best: Gjennom Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in South Africa. De jentene fyller mitt behov for å være mor. De overfyller det faktisk, sier hun.

Les også: Oprah Winfrey hylles etter Golden Globe-tale

Oprah anses for å være en av verdens mest innflytelsesrike personer, og er spesielt kjent for sitt arbeid for kvinners rettigheter.

I fjor ble hun hedret med Cecil B. DeMille-prisen under Golden Globe Awards, og holdt en imponerende tale som mottok stående applaus. Se talen her: 

DEL

FØLG OSS