Unni Lindell forsvarer Märtha Louise etter bokbråk

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.10-2019
  • Oppdatert: 25.10-2019
Forfatteren reagerer på hvordan Märtha blir behandlet i pressen og i kommentarfeltene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg skammer meg på Norges vegne i forhold til Märtha, sier forfatteren til Nettavisen.

Det har stormet rundt prinsesse Märtha Louise (48) de siste ukene, etter hennes kjæreste Durek Verrett (44) ga ut sin nye bok «Spirit Hacking».

Boka skulle egentlig utgis på norsk denne måneden, men ble stoppet fordi forlaget mente at flere av avsnittene i boka var «problematiske».

Les også: Hvem skal beskytte Märtha?

Märtha la ut bilde av seg selv og boken på Instagram forrige uke, og fikk både støttende og kritiske kommentarer. En av dem som tok prinsessen i forsvar, var forfatteren Unni Lindell.

 – Uhørt at Märtha får så mye dritt              

I kommentarfeltet til Märtha, skrev hun blant annet at mange av kommentarene i kommentarfeltet «vitner om dårlig bordskikk».

(Saken fortsetter under) 

Nettavisen snakket med Lindell i anledning God Morgen Norges 25-årsdag, og da fortalte hun at hun var sjokkert over hvordan prinsessen ble behandlet i pressen og kommentarfeltene.

– Jeg synes det er uhørt. At Märtha får så mye dritt - det er ikke hennes bok. Hun er en nydelig dame, og jeg skammer meg på Norges vegne i forhold til Märtha, sier forfatteren.

Tidligere redaktør og forfatter Ellen Arnstad er delvis enig med Lindell. Hun mener at man bør skille mellom Märtha som privatperson og som prinsesse.

Anklaget pressen for mobbing

– Den kommersielle blandingen med prinsessetittelen og den turneen, den har jeg ment mye om i sammenheng med mitt tidligere redaktørliv. Men så er det dette med å få lov til å være privat, og ikke bli mobbet, da. Det er jo to forskjellige ting, sier hun til Nettavisen.

Durek Verrett selv har også opplevd sterke reaksjoner etter han ga ut boken. Etter Cappelen Damm kunngjorde at de stoppet utgivelsen av boka i Norge, gikk han hardt ut mot norsk presse.

Les også: Ari Behn: – Jeg er veldig stolt av Märtha

– Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber både meg kjæresten min for å selge aviser. Det er synd. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten, sa han i en direktesending på Instagram.

DEL

FØLG OSS