Naomi Campbell raser mot Elle etter upassende forside

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 31.10-2019
  • Oppdatert: 31.10-2019
Supermodellen Naomi Campbell er blant de som reagerer på tyske Elle sin forside. Foto: Diet Prada, Instagram/Andrew Kelly, Reuters

Tyske Elle hevdet at det var «trendy» å være svart. Det får mange til å reagere.

Nylig kom tyske Elle sitt novembernummer ut, og nå får motebladet krass kritikk for forsiden og en av artiklene i bladet.

På tirsdag delte Instagram-kontoen Diet Prada bilder av forsiden og den aktuelle artikkelen, og der kan det se ut som motebladet mener at det å være svart er en trend som er tilbake igjen.

Les også: Datteren til Cindy Crawford tar modellverden med storm

Det er en hvit modell som pryder forsiden, men med tittelen «Back to Black». I en av artiklene i bladet, har de avbildet en rekke kjente modeller med tittelen «Black is back».

– Vi er ikke en trend

Instagram-kontoen Diet Prada kritiserte motebladet til sine 1,6 millioner følgere på tirsdag. 

De skrev blant annet at det var ironisk at bladet prøvde å fremme svarte modeller når motebransjen har vært ekskluderende mot svarte modeller inntil de siste årene.

Se dette innlegget på Instagram

Not a good look, @ellegermany . For their November 2019 issue, the presumably white-led publication declares that “black is back”. Ironic when they, along with much of the fashion industry, have been complicit in denying visibility to black models until relatively recently. Oh, and apparently they can’t actually tell models apart. In the bottom middle, a picture of @naomichinwing is used in place of @iam_janaye . And @joansmalls has been around for a minute/hasn’t gone anywhere lmao. The issue, titled “Back to Black”, also features a white model on the cover. You can’t make this stuff up! • #elle #ellemagazine #ellegermany #naomichinwing #janayefurman #models #blackmodels #modelsofcolor #runway #fashionweek #fashionmonth #pfw #nyfw #mfw #lfw #paris #london #milan #nyc #wtf #fail #magazine #print #editorial #editor #editorinchief #media #sabinenedelchev #dietprada

Et innlegg delt av Diet Prada ™ (@diet_prada)

Innlegget har fått over 90.000 likerklikk og mange kritiske kommentarer. Den svenske modellen Elsa Hosk kommenterer at hudfarge ikke er en trend som kommer og går.

«Hvordan kan dette bli publisert i dag», skriver hun. 

Den ikoniske modellen Naomi Campbell har delt innlegget videre på sin Instagram-konto. Ved siden av innlegget skriver hun at forsiden og artikkelen er «støtende på alle mulige måter».

«Jeg har sagt dette utallige ganger, men vi er ikke en trend. Vi er her for å bli. Det er fint å fremme modeller med ulike hudfarger, men vær så snill og gjør det på en elegant og respektfull måte», skriver hun.

Elle beklager seg

Nå har imidlertid motebladet gått i seg selv og beklaget seg for artikkelen og forsiden. I en uttalelse på sin egen Instagram-profil, skriver motebladet at de forstår om innholdet kan ha virket støtende.

«Det var en feil å bruke tittelen «Back to Black», som kunne tolkes som at svarte mennesker er en trend. Dette var åpenbart ikke vår intensjon, og det var vår feil at vi ikke tenkte oss bedre om», skriver tyske Elle. 

Les også: Russisk modellbyrå ansetter bare modeller over 45 år

DEL

FØLG OSS