Slik gikk det med «Mambo no.5»-stjernen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.11-2019
  • Oppdatert: 04.11-2019
Lou Bega under Allsang på grensen i 2019. Foto: Thomas Andersen / Tv 2

Lou Bega tok verden med storm med superhiten «Mambo no.5». Nå har han blitt misjonær. 

David Lubega (44) gjorde suksess verden over med den fengende sangen «Mambo no.5» i 1999, men så ble det stille fra den danseglade stjernen.

I sommer dukket han imidlertid opp på Allsang på Grensen. Der fortalte han at han har fortsatt å jobbe som artist, men at han også har begynt å misjonere.

Les også: Her er den fascinerende historien bak «Seasons In The Sun»

Han har blitt med i den kristne bevegelsen «Last Reformation Church» som ble startet av den danske filmprodusenten Torben Søndergaard. Til TV2 forteller han at misjoneringen gjør at han holder bakkekontakten.

Misjonerer med familien

– Misjonsarbeid er fantastisk. Misjonering viser meg det ekte livet og det minner meg om mine røtter. Det holder meg jordnær. Det er rett og slett veldig spirituelt og helt ubeskrivelig, forteller Bega til TV 2.

Artisten bor nå i München med kona og datteren. Kona hans er tysk-filippinsk, og derfor drar familien stadig vekk til Filippinene for å drive misjonsarbeid.

På Filippinene er han mest kjent for sangen «Angelina», som han ga ut i 2001.

– De elsker jo karaoke der borte, og alle kan den sangen, det er ganske sjokkerende for meg, sier Bega til TV2.

Hyller Scatman John

Tidligere i år ga den blide artisten ut sangen «Scatman & Hatman», som er en hyllest til artisten Scatman John. John ble superstjerne over natta da han ga ut singelen «Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)» i 1994.

Scatman John døde det samme året som «Mambo no.5» kom ut, i 1999. Den nye sangen til Bega er en blanding av hans egen og Scatman John sine superhits. Til Billboard sier Bega at han føler at han hadde mye til felles med Scatman John.

Les også: Husker du «Dynastiet»? Slik ser stjernene fra serien ut nå!

– Han døde av en hjernesvulst i 1999, og det gjorde faren min og, bare fire uker før «Mambo no.5» kom ut. Også er vi jo litt samme type med dress, bart og retro stil, sier han. 

DEL

FØLG OSS