Prins Charles rundlurt av kjent kunstforfalsker

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 06.11-2019
  • Oppdatert: 06.11-2019
Den britiske prinsen har en stor interesse for kunst. Foto: Markus Schreiber/AFP

Den britiske prinsen har havnet midt oppe i en kunstskandale. 

Siden 2007 har herskapshuset Dumfries House i Skottland vært en del av prins Charles’ veldedige organisasjon «The Prince’s Foundation».

I det ærverdige huset pleide det å henge kunstverk av kunstnere som Claude Monet, Pablo Picasso og Salvador Dalí, men maleriene er nå tatt ned.

Grunnen er at den kjente, amerikanske kunstforfalskeren Tony Tetro (69) hevder at det er han som har malt verkene, skriver Daily Mail.

Les også: Prins Charles vurderer James Bond-tilbud

De tre bildene skal ha en verdi på 104 millioner pund, altså over 1,2 milliarder kroner. Blant mesterverkene er et maleri av Claude Monets berømte vannliljer.

/

Men bildet skal altså være malt av Tony Tetro, og ikke Monet selv. Tetro har flere ganger blitt omtalt som et geni på grunn av sine troverdige og perfeksjonistiske kopier av kjente malerier. 

Han har tidligere sittet et halvt år i fengsel på grunn av kunstforfalskning, og har til og med opptrådt som kunstekspert i BBC-programmet «Fake or Fortune». Til Daily Mail sier han at han ble veldig fornøyd med maleriet av vannliljene.

– Jeg var veldig stolt av det. Det var en god Monet-kopi, sier han.

Vannlilje-maleriet alene skal ha hatt en verdi på 50 millioner pund, altså nesten 600 millioner kroner.

Les også: Dette maleriet skaper voldsom debatt

Bildene skal ha blitt lånt bort til prins Charles’ organisasjon av forretningsmannen James Stunt. Ifølge Daily Mail, jobber de ansatte ved Dumfries House nå med å finne ut hvordan dette kan ha skjedd.

En talsperson ved prinsens veldedige organisasjon bekrefter at maleriene ikke lenger er utstilt i Dumfries House.

– Det er utrolig synd at autentisiteten ved disse maleriene, som ikke lenger henger fremme, blir satt spørsmålstegn ved, sier talspersonen til Daily Mail

DEL

FØLG OSS