Byste av kronprinsesse Mary latterliggjøres

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.11-2019
  • Oppdatert: 14.11-2019
Den danske kronprinsessen og prins Christian i prinsesse Ingrid Alexandra sin konfirmasjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den danske kunstneren Jim Lyngvild (40) har laget en ny byste av kronprinsesse Mary – men følgerne hans er ikke fornøyde. 

Lyngvild har tidligere laget byster av dronning Margrethe (79) og kronprins Frederik (51) som en hyllest til det danske kongehuset.

Nylig la han ut bilder på sin Facebook-side av en byste han har laget, som skal forestille kronprinsesse Mary (47). Dessverre syntes ikke så mange av kunstnerens følgere at bysten var kronprinsessen verdig.

Les også:  Kronprinsbarna begynner på skole i Sveits

Noen av følgerne kalte bysten for «stygg» og «skremmende». Andre mente at den slett ikke lignet på kronprinsessen. Lyngvild laget bysten sammen med den grafiske designeren Joachim Jensen.

(Saken fortsetter under)

Ifølge danske Ekstrabladet, fjernet Lyngvild bildene av bysten fra Facebook fordi den fikk så mye kritikk.

Etter en stund la han ut nye bilder av bysten, og skrev at han hadde gjort noen forandringer på den.

«Kom ikke og si at jeg ikke lytter. Nå har jeg og Joachim rettet Marys øyne og andre ting – er hun likere nå?» spurte kunstneren på Facebook.

Heldigvis virket følgerne hans en smule mer fornøyde denne gangen.

«Øynene ble helt klart bedre, men det virker som litt av bredden på nesen mangler. Kanskje det er et synsbedrag?», skriver en.

Les også: Kronprinsesse Mary får ny tittel av dronning Margrethe

«Sminke gjør all verdens forskjell. Jeg våkner hver morgen og lurer på hvor spøkelset ved siden av meg har gjort av kona mi», spøker en annen.

Til Ekstrabladet sier kunstneren at han ikke bryr seg om kritikken, men at han ikke vil at kommentarene skal gå utover kongehuset.

– Det her er ikke et offisielt portrett, selv om folk åpenbart tror det. Det er et personlig prosjekt, sier han.

Kronprinsessen har selv ikke kommentert bysten. 

DEL

FØLG OSS