Petter Stordalen fyller 57 år: Her er hans beste sitater

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 29.11-2019
  • Oppdatert: 29.11-2019
Stordalen smilte fra øre til øre under en topplederkonferanse i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Han gikk fra å være jordbærselger i Porsgrunn til å bli en av Nordens mest suksessfulle gründere. Les noen av Stordalens mest inspirerende sitater opp gjennom årene.

Petter Stordalen begynte karrieren sin med å selge jordbær på Porsgrunn torg, og senere ble han Norges yngste senterleder for kjøpesenteret City Syd i Trondheim.

Etter hvert kjøpte han seg inn i hotellkjeden Choice, og i 2016 lanserte han konsernet Strawberry, som er oppkalt etter hans filosofi om at man må «selge de bæra man har».

Og Stordalen har ikke vært hemmelighetsfull rundt hvordan han har kommet seg dit han er i dag. 

Les også: Stordalen før bruddet: – Alt kommer med en kostnad

Gjennom årene har han kommet med mange gullkorn, både gjennom bøkene sine og intervjuer. 

Den siste måneden har han også blitt omtalt mye på grunn av bruddet med Gunhild og oppkjøpet av Ving.

I dag fyller Stordalen 57 år. Se noen av hans beste sitater gjennom årene her!

Om å lykkes:

«Vil du bli best, vær aldri den smarteste personen i rommet. Og hvis du er det, finn minst en annen som er smartere enn deg. Bygg team! Bygg fellesskap! Ingen - ingen - suksess er skapt av et menneske alene», skrev Stordalen på bloggen sin i 2017.

Om hva han har ofret i livet:

– Jeg har nesten ingen venner. Trond Bastiansen (operativ sjef i Nordic Choice Hotels) er min beste venn, sa Petter til Svenska Dagbladet i 2018, ifølge Expressen.

Om forholdet til Gunhild:

«For meg var det kjærlighet ved første blikk. Det tok litt lenger tid for Gunhild. Men etter to år gikk hun med på å ta en første date. Og siden var det oss», skrev han på bloggen sin på Valentines Day i fjor.

Video fra 2017: – Kommer det tilbake nå, har vi ingenting

Om bruddet med Gunhild:

– Gunhild er mitt livs kjærlighet, og dette forandrer ikke mitt engasjement for henne eller hennes kampsaker. Vi kommer til å fortsette å støtte hverandre i alt fremover også, sa Petter til Dagbladet i november.

Om å være en sympatisk leder:

– Dersom jeg er uenig i en avgjørelse eller har en utfordring med en medarbeider, velger jeg alltid å ta opp dette på tomannshånd. Da får man diskutert hva som ikke funket, men unngår at medarbeideren føler seg unødvendig uthengt, sa Stordalen til E24 i 2016.

Om flyskam og hykleri:

– Jeg innser at noen kan oppfatte det som dobbeltmoral, men det er bedre med dobbeltmoral enn ingen moral, sa Stordalen til Skavlan etter å ha kjøpt reiseselskapet Ving i starten av november. (Dette sitatet var det for øvrig bloggeren Sophie Elise som først uttalte til NRK i 2015.)

Video: Stordalen fikk salget av pakkereiser til å eksplodere:

Om hvorfor han elsker mandager:

– Hver mandag er en ny start. Da snakker vi ny uke, ferskt brød, nytrukket kaffe, nye muligheter. Hvis livet ditt går ut på å vente på festdagene, får du et kjedelig liv, sa Stordalen til KK i november.

Om å ansette folk som er bedre enn seg selv:

– Alle i Nordic Choice vet at jeg ikke er best på å drive hotell. Derfor har Torgeir 13.000 personer som jobber under seg, mens jeg har én: Torgeir, sa han til svenske Chef i 2015.

Les også: Stordalen bekjente om sin privatflybruk

DEL

FØLG OSS