Charlize Theron snakker ut om natten moren hennes drepte faren

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 18.12-2019
  • Oppdatert: 18.12-2019
Charlize og moren Gerda på Oscar-utdelingen i 2013. Foto: Lucas Jackson/Reuters

Moren til den sørafrikanske skuespilleren skjøt ektemannen i selvforsvar.

Charlize Theron (44) er mest kjent fra sine roller i filmer som «Monster» (2003), «North Country» (2005) og «Hancock» (2008).

I januar er hun aktuell i dramafilmen «Bombshell», som er basert på den sanne historien om tre kvinner som anklaget grunnleggeren av Fox News, Roger Ailes, for seksuell trakassering.

Les også: Trump går hardt ut mot Fox News

Nylig var Charlize gjest i radioprogrammet «Fresh Air» på NPR, hvor hun blant annet snakket om filmen og sin oppvekst.

Charlize vokste opp i Johannesburg i Sør-Afrika med moren Gerda og faren Charles. Faren hennes var alkoholiker, og i radioprogrammet forteller skuespilleren om en kveld han var full og aggressiv.

Skjøt gjennom døra

– Faren min var så full at det er rart at han klarte å gå når han kom inn i huset med en pistol. Jeg og mamma satt på soverommet og lente oss mot døren fordi han prøvde å dytte opp døren, sier hun.

Når faren ikke kom seg inn i rommet, skjøt han gjennom den flere ganger.

– Ingen av kulene traff oss, noe som er et mirakel, sier hun i radioprogrammet.

For å redde seg selv og datteren, måtte moren til Charlize skyte tilbake. Siden moren handlet i selvforsvar, ble det ikke reist noen tiltale mot henne.

Charlize forteller at hun synes det er viktig med åpenhet, og har aldri vært redd for å fortelle om den skjebnesvangre natten.

Skryter av moren sin

– Jeg skammer meg ikke over å snakke om det, fordi jeg tror at jo mer vi snakker om disse tingene, jo mer innser vi at vi ikke er alene om å ha opplevd noe sånt. For meg har denne historien alltid handlet om hvordan det er å vokse opp med en alkoholiker og hva det gjør med en person, sier hun.

Les også: Studie: James Bond hadde et alvorlig alkoholproblem

Den anerkjente skuespilleren har derimot et veldig nært forhold til moren Gerda. Hun blir ofte med Charlize på den røde løperen, og i fjor skrøt Charlize av moren til magasinet Extra.

– Jeg er heldig som har en fantastisk mor som gjorde meg modig og alltid oppfordrer meg til å være modig. Jeg vet ikke hvor jeg ville vært uten henne, sa hun. 

DEL

FØLG OSS