«Dirty Dancing»-stjernen Jennifer Grey tok neseoperasjon – så gikk karrieren nedover

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 25.12-2019
  • Oppdatert: 25.12-2019
Jennifer Grey og Patrick Swayze i «Dirty Dancing». Foto: Great American Films Limited Partnership

Jennifer Grey gikk inn i operasjonsrommet som kjendis, og kom ut som en anonym person. 

Jennifer Grey slo for alvor gjennom som skuespiller i den ikoniske 80-tallsfilmen «Dirty Dancing». I filmen spilte hun rollen som Frances «Baby» Houseman, en ung jente som forelsker seg i danselæreren sin (Patrick Swayze).

Årene etter suksessen med «Dirty Dancing» fikk Grey roller i filmer som «Bloodhounds of Broadway» og «Murder in Mississippi», men så gikk det ifølge henne selv nedover.

Les også: Jennifer Grey avslører hemmeligheter om «Dirty Dancing» 

I 1989 opererte hun sin karakteristiske nese, og etter det skal hun ha hatt vanskelig for å få filmroller. I 2012 fortalte hun avisen Mirror at ingen lenger kjente henne igjen etter neseoperasjonen.

(Saken fortsetter under)

/

Angrer på operasjonen

– Jeg gikk inn i operasjonsrommet som en kjendis og kom ut som en anonym person. Det var neseoperasjonen fra helvete. Jeg kommer alltid til å være den en gang berømte skuespilleren som ingen kjenner igjen på grunn av en neseoperasjon, sa hun til avisen.

Det skal sies at Grey spilte i filmer som «Wind»  og «A Case for Murder» på 90-tallet. Hun spilte også i en episode av serien «Friends», men ingen av rollene var like store som rollen i «Dirty Dancing».

I 1999 dukket hun opp i komiserien «It’s Like, You Know…», hvor hun spilte seg selv, en skuespiller som slet med å få jobb som skuespiller etter en neseoperasjon.

Noen år senere giftet hun seg med «Agents of S.H.I.E.L.D»-skuespilleren Clark Gregg, og i 2001 fikk de datteren Stella Gregg (18) sammen.

Dirty Dancing i ny drakt 

I 2010 fikk Grey en opptur da hun vant den amerikanske versjonen av «Skal vi danse», men siden det har Grey levd et tilbaketrukket liv borte fra rampelyset.

I 2016 fortalte hun til The Hollywood Reporter at hun hadde fått tilbud om å bli med i en ny versjon av «Dirty Dancing», men at hun takket nei.

Les også: Slik ser «Baywatch»-stjernene ut i dag

– For meg føltes det ikke riktig å ta den rollen. Jeg skal ikke si hva slags rolle jeg fikk tilbud om, men det var i hvert fall ikke Baby, sa hun til nettsiden den gang.

Den nye versjonen av kjærlighetsfilmen kom ut i 2017. 

DEL

FØLG OSS