Dette ville kong Carl Gustaf jobbet med hvis han ikke var konge

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 03.01-2020
  • Oppdatert: 03.01-2020
Kong Carl XVI Gustaf og Dronning Silvia under kong Harald og dronning Sonja sin 80-årsfeiring i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Den svenske kongen har en drøm han aldri fikk oppfylt på grunn av de kongelige pliktene. 

Bestefaren til kong Carl Gustaf, Gustaf VI Adolf, var konge av Sverige fra 1950 og frem til sin død i 1973. Siden kong Carl Gustaf mistet faren sin da han var bare ett år gammel, var det han som tok over tronen etter bestefaren.

Han var bare 27 år da han overtok tronen, og ble dermed verdens yngste konge. Men den svenske kongen drømte også om en helt annen karriere, ifølge Svensk Damtidning.

Les også: Derfor har dronning Elizabeth alltid på seg sterke farger

Carl Gustaf har flere ganger snakket om sin interesse for dyr og landbruk, og har sagt at hvis han skulle jobbet med noe annet, ville det vært «noe innenfor skog- og landbruk», skriver ukebladet.

Heldigvis får kongen brukt sin lidenskap for natur og miljø også som konge. Han startet opp den årlige konferansen «The Royal Colloquium» som setter fokus på klima- og miljøspørsmål, og støtter miljøorganisasjonen WWF.

På fritiden trekker han og dronningen seg ofte unna offentligheten og drar til sin landlige villa Stenhammar slott. 

(Saken fortsetter under)

/

Den ligger bare en time unna Drottningholm, og der driver kongen sitt eget økologiske jordbruk, ifølge Svensk Damtidning.

Les også: Kong Willem-Alexander har en helt spesiell deltidsjobb

Carl Gustaf er veldig glad i dyr, og på gården har han en flokk med kyr av rasene Simmental og Angus. Det er alltid noe å gjøre på den enorme eiendommen, og kongen har tidligere sagt at det ikke blir mye tid til avslapning.

– Ofte rekker man ikke så mye når man er her heller. Vi er ofte ute og går tur i skogen med hundene. Jeg synes det er kjempefint og herlig å nyte naturen, men så er det alltid noe man vil titte på, sa han til ukebladet i 2016.

Likte du denne saken? Meld deg på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS