Christine Koht forteller om sitt møte med Snåsamannen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 27.01-2020
  • Oppdatert: 27.01-2020
Christine Koht og Joralv Gjerstad, bedre kjent som «Snåsamannen». Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix, Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Den kreftsyke komikeren takker den kjente helbrederen i et nytt innlegg på Facebook.

 I slutten av januar i fjor kom det frem at den populære komikeren Christine Koht (52) har fått en sjelden form for føflekkreft.

Hun har hele tiden vært åpen om hvordan det er å være kreftsyk både på sosiale medier og gjennom podkasten «Koht vil leve».

I et nytt innlegg på Facebook, forteller hun at hun snakket med Joralf Gjerstad (93), bedre kjent som Snåsamannen, på videosamtaletjenesten FaceTime. Det var Dagbladet som omtalte saken først.

Les også: Christine Kohts kone er alvorlig syk

De kom i kontakt med hverandre fordi Gjerstads gode venninne Anne sa til Koht at både hun og Gjerstad hadde tenkt mye på henne.

I Facebook-innlegget skriver Koht at hun gjerne ville møte Snåsamannen, men at hun var for syk til å reise noe sted. Derfor snakket de sammen gjennom FaceTime.

(Saken fortsetter under)

Koht skriver at hun fortalte han om sykdommen og den tøffe behandlingen hun har vært gjennom.

– Så blir det plutselig helt stille, og så sier han helt rolig: «Kjenner du varme i nakken?». Jeg må kjenne etter - ja, jeg kjenner at det brenner i nakken. Det blir helt stille igjen, så sier han «Kjenner du varme i føttene?». Ja, jeg kjenner at føttene mine er varme. Så blir det helt stille igjen. Lenge. Så sier han: «Det kjem til å gå bra med deg», skriver Koht.

Les også: Snåsamannen: – Slutten nærmer seg

Joralv Gjerstad er fra Snåsa i Trøndelag, og har i flere år vært kjent fordi han angivelig har helbredende evner. Han har behandlet en rekke «vanlige» mennesker med forskjellige problemer opp gjennom, og har også blitt oppsøkt av kjente personer som Petter Northug. 

Koht skriver at hun spurte venninnen til Snåsamannen om han sa til alle at det kom til å gå bra med dem, men det gjorde han ikke.

Venninnen hans lovte Koht at alle Snåsamannen hadde sagt dette til, faktisk hadde blitt friske igjen. 

Hun skriver at møtet med Snåsamannen ga henne håpet tilbake.

– Når jeg har smerter i foten, i øynene, i hendene eller ryggen - da hører jeg Snåsamannens rørende stemme: «Det kommer til å gå bra med deg», skriver hun.

DEL

FØLG OSS