Legen ville slanke Trump: – Gjemte grønnsaker i maten hans

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 28.02-2020
  • Oppdatert: 28.02-2020
Trump serverte haugevis av burgere til fotballaget til North Dakota State University i mars i fjor. Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Legen Ronny Jackson prøvde å forbedre presidentens usunne kosthold.

Ronny Jackson (52) var den personlige legen til Barack Obama i flere år og fortsatte som Donald Trumps lege da han ble innsatt som president i 2017.

Under en pressekonferanse i 2018 sa Jackson at Trump var i «usedvanlig god form», men at han med fordel kunne gå ned 5-6 kilo i løpet av året.

Nå har Jackson forlatt stillingen i det hvite hus, men i et nytt intervju med New York Times, avslører han at han prøvde seg på noen lure triks for å få presidenten til å bli sunnere under sin tid i det hvite hus.

Les også: – Jeg trengte ikke lille Bruce Springsteen

– Vi gjemte blomkål i Trumps potetmos og prøvde å gjøre det vanskelig for ham å få tak i is, sier han til avisen.

Under pressekonferansen for noen år siden sa legen at han planla å ta med en spinningsykkel eller tredemølle til det hvite hus. Til New York Times sier han at dette ikke gikk helt etter planen.

– Treningsgreiene tok aldri av så mye som vi ville, sier han.

Trump skal ha avstått fra alkohol og tobakk hele livet, men er veldig glad i fast food. Han har flere ganger blitt avbildet med burgere fra McDonalds, og har ved flere anledninger servert mengdevis med burgere når han har fått besøk i det hvite hus.

Boken «Let Trump Be Trump» er skrevet av to av hans tidligere medarbeidere, Corey Lewandowski og David Bossie. I boken skriver de at Trump likte spesielt godt å spise fast food på privatflyet sitt.

Les også: Donald Trumps glemte TV-opptredener

«Tilretteleggingen og timingen av Trumps måltider var like viktig som alt annet han trengte under presidentkampanjen», skriver de i boken ifølge Independent.

De røpet også at presidenten ofte bestilte akkurat den samme menyen fra McDonalds: «To Big Mac, to Fillet-O-Fish og en sjokolademilkshake».

DEL

FØLG OSS