Harvey Weinsteins bror: – Du hører hjemme i helvete

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 12.03-2020
  • Oppdatert: 12.03-2020
Bob (til venstre) og Harvey Weinstein i 2013, da det var langt bedre stemning mellom dem. Foto: Fred Prouser/Reuters

Bob Weinstein (65) tok et kraftig oppgjør med broren etter han ble anklaget for overgrep og trakassering.

Det kommer frem i dokumenter som ble lagt frem i rettssaken mot Harvey Weinstein (67) på tirsdag, ifølge Page Six.

Harvey Weinsteins ofre sto først frem med sine historier i New York Times i 2017. Det samme året skal han ha gått til behandling for sexavhengighet, og det var da broren Bob skrev de eksplosive mailene til ham.

Bob og Harvey Weinstein grunnla selskapet The Weinstein Company sammen, men etter skandalen rundt Harvey Weinstein brøt ut, gikk selskapet konkurs.

I en av mailene fra Bob kommer det tydelig frem at skandalen også ødela deres broderlige forhold.

Les også: Slik går det med Harvey Weinsteins ekskone nå

– Faen ta deg Harvey Weinstein. Jeg håper det finnes et ekte helvete. Det er der du hører hjemme. Jeg antar at det å være deg er et helvete i seg selv, hvis du klarer å føle det, men det tror jeg ikke, skriver han.

I en annen mail kalte Bob broren sin for en løgner, og uttrykte medfølelse for kvinnene som hadde anklaget Harvey for trakassering og overgrep.

– Særlig at alle de 82 kvinnene ikke hadde noe bedre å gjøre enn å ha samtykkende sex med deg, for så å blottlegge seg i mediene og anklage deg for seksuelt misbruk.

Videre skriver han at det seksuelle misbruket har gått utover mange flere enn bare Harvey selv.

Les også: Bill Cosby raser mot Weinstein-dom

– Du har såret så mange uskyldige kvinner, familien din, meg og navnet Weinstein. Det tristeste av alt er at du kommer til å minimere og rettferdiggjøre bort dette, skriver Bob Weinstein ifølge Page Six.

Onsdag var Weinstein i retten på Manhattan, dømt for voldtekt og overgrep.  Straffeutmålingen endte med at Weinstein ble dømt til 23 års fengsel. Advokatene hans ba om kun fem år, men maksstraffen var på 29 år. Nå skal han overføres til fengselsmyndighetene i New York, ifølge NTB

DEL

FØLG OSS