Her var Greta Thunbergs mor med i Eurovision

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.03-2020
  • Oppdatert: 14.03-2020
Malena Ernman deltok i Eurovision med sangen «La voix» i 2009. Foto: Dmitry Kostyukov/AFP

På bare noen år har Greta Thunberg blitt en av verdens mest innflytelsesrike personer. Ikke alle vet at moren hennes, Malena Ernman, er en anerkjent operasanger.

Greta Thunberg (17) ble først kjent i 2018 da hun begynte å skulke skolen for å streike for klimaet. 

Siden har hun blitt et ikon for den unge miljøbevegelsen, og i fjor ble hun trukket frem som en av verdens mest innflytelsesrike personer.

Les også: Greta Thunberg er lei av tomme ord

I 2009 var det imidlertid moren hennes, Malena Ernman (49), som skapte overskrifter. Da vant hun svenske Melodifestivalen, og representerte Sverige i Eurovision i Moskva.

Ernman er utdannet operasanger og slo gjennom i operastykket «Staden» i 1998. Etter dette var hun med i kjente operastykker som «Figaros bryllup», «Barbereren i Sevilla» og «Carmen».

I Eurovision nådde dessverre ikke Ernman helt opp, for dette året var nemlig det samme som da Alexander Rybak vant med sangen Fairytale. Ernman deltok med sangen «La voix» og kom på 21.plass. 

Se opptredenen hennes her: 

I flere år reiste Ernman Europa rundt for å opptre, men for noen år siden sluttet hele familien hennes å fly av hensyn til miljøet. 

Mannen til Ernman, Svante Thunberg, sa til Time Magazine at de først gjorde det for at datteren Greta skulle bli fornøyd, men senere forstod de at hun hadde et poeng.

I februar kom det imidlertid frem at Ernman og den andre datteren i familien, Beata, har fått roller i en ny musikal om den berømte sangeren Edith Piaf.

Les også: Greta Thunberg får egen TV-serie

I musikalen skal Beata spille rollen som den unge Piaf, og Malena den voksne Piaf. Musikalen har premiere i Stockholm i september i år.

SE VIDEO: Thunberg: – Ikke sett noe tegn på reell klimahandling:

SE VIDEO: Greta Thunberg vil ikke gi Trump klimahjelp:

DEL

FØLG OSS