Idris Elba antyder at han kan ha blitt coronasmittet av kona til Justin Trudeau

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 19.03-2020
  • Oppdatert: 19.03-2020
Skuespilleren Idris Elba var i kontakt med Sophie Trudeau rett før hun testet positivt på coronaviruset. Foto: Arthur Mola/AP

På mandag fortalte skuespilleren Idris Elba at han har fått påvist coronaviruset. Bare noen dager før han fikk påvist sykdommen møtte han Sophie Trudeau, som også er smittet.

I en video på Twitter-kontoen sin forteller Elba (47) at han møtte kona til Canadas statsminister, Sophie Trudeau (44), på et arrangement i Wembley 4.mars.

Uken etter fortalte hun at hun hadde fått påvist sykdommen, og på mandag sa Elba at også han var smittet. På et bilde Daily Mail har lagt ut, kan man se at de begge var tilstede på arrangementet i starten av mars.

Les også:  «Game of Thrones»-stjerne er coronasmittet

– Det er vanskelig å si når jeg fikk sykdommen eller når jeg ble smittet, men jeg vet at jeg ble eksponert for viruset 4. mars. På fredag forrige uke fikk jeg vite at noen jeg hadde vært i kontakt med også hadde testet positivt, sier Elba i videoen på sin Twitter-profil.

– Jeg var heldig

Videre forteller han at han fikk kritikk for at han skulle teste seg når han ikke hadde noen symptomer på sykdommen, men at han følte at han måtte fordi han visste at han kom til å omgås mange mennesker de neste dagene.

– Jobben min fikk meg til å teste meg umiddelbart, jeg måtte teste meg uansett, fordi jeg kunne satt mange mennesker i fare hvis jeg hadde blitt eksponert for viruset. Jeg var heldig som fikk testet meg fordi det er begrenset tilgang på testutstyr, sier han.

Idris Elba skulle egentlig i gang med innspillingen av en ny film da han fikk vite at coronatesten hans var positiv.

Den britiske skuespilleren er mest kjent for sin rolle som Stringer Bell i HBO-serien «The Wire» og som Heimdall i filmen «Thor».

Er i risikogruppen

På Twitter sier han at fortsatt ikke har så mange symptomer på sykdommen selv om han har testet positivt.

–Jeg føler meg OK. Jeg er litt trøtt fordi jeg ikke sov så mye i natt, men temperaturen min er normal og jeg har ikke feber. Men jeg har astma så jeg er i risikogruppen, så dette viruset var definitivt ikke på min ønskeliste, sier Elba.

Les også: Fant nye symptomer på covid-19

Elba er en av flere kjente personer som har fortalt at de har testet positivt den siste uka. 

Mandag kveld skrev «Game of Thrones»-skuespilleren Kristofer Hivju at han er hjemme i isolasjon etter å ha fått påvist sykdommen. Det er også Tom Hanks og «Bond»-piken Olga Kurylenko. 

DEL

FØLG OSS