«Big Brother» deltakerne ante ikke at coronaviruset fantes

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 20.03-2020
  • Oppdatert: 23.03-2020
Realitydeltakerne i Köln fikk ikke vite om den globale krisen før denne uka. Foto: Skjermdump fra Sat.1/YouTube

De tyske realitydeltakerne har vært isolert fra omverden siden starten av februar. Nå har de fått vite at resten av verden også har måttet isolere seg. 

I disse dager må millioner av mennesker verden over holde seg hjemme på grunn av den alvorlige coronakrisen.

Det har også deltakerne i den tyske versjonen av realityprogrammet «Big Brother», men ikke på grunn av viruset.

Les også: Tom Hanks er coronasmittet

I programmet har nemlig deltakerne gått med på å isolere seg fra samfunnet i hundre dager uten kontakt med omverden eller tilgang på nyheter.

I forrige uke stilte den tyske avisen Sueddeutche Zeitung spørsmålstegn ved om det er riktig å tilbakeholde nyhetene om den alvorlige pandemien fra deltakerne.

Kritiseres på sosiale medier

Da svarte en talskvinne for kanalen Sat.1, som sender serien, kort og greit «ja». 6. mars skulle fire nye deltakere sjekke inn i huset i glasshuset i Köln, og da ble disse deltakerne coronatestet på forhånd – men de fikk ikke lov til å si noe om viruset til de andre deltakerne.

Til nå har deltakerne i programmet plasket rundt i boblebadet, kastet klærne på direktesendt TV og vært helt uvitende om krisen som foregår i verden utenfor.

Istedenfor å fortelle deltakerne om viruset bestemte TV-kanalen seg for at deltakerne i serien skulle få vite om viruset hvis en av deres nærmeste ble syke. De skal også ha innført strenge rengjøringstiltak.

Dette fikk kritikken til å hagle på sosiale medier, og på mandag skjønte kanalen at de måtte gjøre endringer i reglene sine.

– Den beste karantenen som finnes

I en kunngjøring skrev kanalen at de hadde bestemt seg for å informere deltakerne om pandemien gjennom en spesialepisode.

Episoden ble sendt på Sat.1 tirsdag kveld, og i et klipp på YouTube kan man se at deltakerne blir ganske bekymret når de får høre om alt som har skjedd på utsiden av huset.

Les også: Fant nye symptomer på covid-19

I episoden får de endelig møte sine nærmeste gjennom videosamtaler, og ifølge kanalen har ingen av familiene eller vennene til deltakerne blitt rammet av viruset enda.

I en av videosamtalene blir deltakeren Gina fortalt av en venn at hun ikke går glipp av noe fordi «alle barene er stengt uansett».

Kjæresten til deltakeren Pat oppfordrer ham til å bli værende i Big Brother-huset.

– Det er den beste karantenen som finnes, sier hun i klippet ifølge New York Times

DEL

FØLG OSS