På denne dag – 4. april

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Martin Luther King Jr. taler i Selma, Alabama i februar 1968. Scanpix/AP.
1968 - Martin Luther King drept
Martin Luther King (1929–68) ledet på 50- og 60-tallet den ikke-voldelige kampen for den svarte befolkningens likestilling i USA. Han fikk Nobels fredspris i 1964. 4. april 1968 bodde han på Lorraine Motel i Memphis, der han var for å støtte streikende renovasjonsarbeidere. Han ble skutt med rifle fra et nabobygg, og døde senere samme dag. SNL.
Torget og den gamle kirken i Pueblo de Los Angeles, som senere vokste til metropolen L.A. Området er delvis bevart i El Pueblo de Los Angeles Historic Monument. Foto ca. 1869, via Wikimedia.
1850 - Los Angeles får bystatus
Frem til Den meksikansk-amerikanske krigen i 1846–48 var Pueblo de Los Angeles en søvnig meksikansk småby. Etter den amerikanske erobringen av California begynte den å vokse raskt som resultat av gullfeberen fra 1849. I 1850 fikk Los Angeles bystatus. L.A. var 2016 den nest største byen i USA, med 3,9 millioner innbyggere. Wikipedia.
Norske soldater i den Nato-ledede Isaf-styrken i Afghanistan. Arkivfoto 2009: Per Arne Juvang/Forsvaret.
1949 - Norge med i NATO
Grunnlaget for forsvarsalliansen Nato er Traktat for det nord-atlantiske område, undertegnet av 12 land, deriblant Norge, 4. april 1949. Nato er et system for kollektivt forsvar der medlemslandene har sagt seg villige til å forsvare hverandre militært om et av dem blir angrepet utenfra. Organisasjonen hadde 29 medlemsland i 2018. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev