Tonya Harding skapte skandale verden over – nå kommer filmen om hennes liv

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 26.01-2018
  • Oppdatert: 14.06-2019

24 år etter skandalen som rystet idrettsverden, er skøyterebellen Tonya Harding aktuell igjen.

Det var under OL i Lillehammer i 1994, alt raknet for isdronningen Tonya Harding. Noen uker før OL, ble hun mistenkt for å ha slått rivalen Nancy Kerrigan med en jernstang under trening. 

Angrepet skapte et mediesirkus uten like. Kerrigan ble sett på som en Disney-prinsesse på isen, mens Harding ble ansett som en røykende rebell som ikke passet inn inn i det elegante kunstløpmiljøet.

Da OL startet, nektet Harding for at hun hadde noe med angrepet å gjøre – men noen uker etter ble hun dømt.

Les også: Forteller alt i ny biografi

HARDING

Visste om angrepet

Senere viste det seg at det var en mann (Shane Stant) som utførte angrepet. Han var blitt leid inn av Hardings eks-mann Jeff Gilooly og livvakten Shawn Eckhardt.

Nå, 24 år etter, har Harding innrømmet at hun visste om angrepet.

I et intervju med ABC News, brast hun i gråt da temaet ble tatt opp. Hun hevdet dog at hun ikke hadde noe med planleggingen av angrepet å gjøre.

Intervjuet ble gjort i forbindelse med Hollywoodfilmen «I,Tonya» som hadde premiere i desember i USA. Her til lands har filmen premiere 2.februar.

sz886890

«Hvem ville gjort det mot en venn?»

Det er den australske skuespilleren Margot Robbie (kjent fra rollen som Naomi i «The Wolf of Wallstreet») som spiller Tonya i filmen.

Les også: Den 12.mann: Her er alt du bør vite om Jan Baalsrud

I traileren snakker Robbie med bred aksent mens hun tar et drag av sigaretten og spør: «Hvilken person ville knust kneet til en venninne med jernstang? Hvem ville gjort det mot en venn?»

Filmen beskrives som en mørk komedie og har fått blandede til gode anmeldelser av filmkritikere verden over. Se traileren til filmen i videovinduet øverst i artikkelen!

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS