Ny oppdatering: Slik bruker du Snapchat nå

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 12.02-2018
  • Oppdatert: 13.02-2018
Snapchats nye oppdatering skulle gjøre appen enklere å bruke - men ser ut til å ha gjort det motsatte. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

En ny versjon av Snapchat har gjort mange brukere av appen forvirret. Sjekk hvordan du bruker appen nå. 

I november fortalte Snapchat-grunnleggeren Evan Spiegel at Snapchat jobbet med en oppdatering som kom til å gjøre appen enklere å bruke.

Nylig ble oppdateringen rullet ut, men ikke alle er enige i at den har gjort appen enklere. Utenlandske medier som The Independent meldte nylig om at appen nå får hard kritikk fra brukerne, og på Twitter har flere brukere av appen bedt om å få den gamle versjonen tilbake.

Les også: Fem måter å få batteriet på mobilen til å vare lengre

Men uansett om man liker det eller ei, ser det ut som den nye versjonen av Snapchat har kommet for å bli. I den anledning har vi laget en guide som viser hvor du finner de mest grunnleggende funksjonene hen nå. 

Slik sender du en snap

/

Å ta bilder og sende til andre, gjør du akkurat som før ved å trykke på den store runde knappen på kameraskjermen og så på den lille blå pilen nede i høyre hjørne (se bilde). Noe som er nytt ved det å sende snapper, er at vennene du har hatt mest kontakt med står oppført som «bestevenner», og har bilde av sin Bitmoji hvis de har laget en. 

Se venners Snapchat-stories

/

Den største forandringen med den nye versjonen av appen er at snapper og stories ikke lenger er adskilt.

Nå er de samlet på samme side, og klikker du på de to små firkantene nederst i høyre hjørne (se bildet ovenfor), får du opp stories fra nettsteder og kjendiser du ikke kjenner.

Hvis du vil se en venn sin Snapchat-story, sveiper du deg bort til siden der det står «Venner», og trykker på rundingen ved siden av brukernavnet deres. 

Se offentlige personer og nettsteder sine stories

/

Som nevnt tidligere, kommer det nå også opp stories fra kjendiser og forskjellige nettsteder på den ene siden av appen. For å komme deg til denne siden, trykk på de små firkantene nederst i hjørnet når du er på «Venner»-siden. 

For å komme deg videre til neste story, sveiper du enkelt til venstre. Vil du se den forrige storyen igjen, sveiper du til høyre. Vil du bort fra storyene, drar du storyen ned mot venstre eller høyre hjørne av smarttelefonen.

Lag din egen story

snap033

Å lage sin egen Snapchat-story, er ganske likt som før. Du går til kameraskjermen, tar et bilde eller en video og trykker på pluss-symbolet nederst på skjermen. Så velger du hvilken gruppe du vil legge til storyen i.

Legg til nye venner

snap066

For å legge til nye venner, trykker du på ikonet øverst i venstre hjørne ved siden av der det står «Søk». Trykk så på «Legg til venner», og velg hvilken måte du vil legge til kontakten på. 

Les også: Nå viser Instagram når du sist var aktiv - slik slår du av innstillingen

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS