Her er endringene Facebook har gjort etter Cambridge Analytica-skandalen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 05.04-2018
  • Oppdatert: 05.04-2018
I slutten av mars innrømmet Mark Zuckerberg at selskapet hadde gjort noen store tabber. Foto: Stephen Lam/Reuters

Med disse endringene håper Facebook på å vinne tilbake tilliten til brukerne. 

Facebook har vært i hardt vær de siste ukene etter det kom frem at opplysninger om millioner av brukere hadde endt opp hos analyseselskapet Cambridge Analytica.

Les også: Facebook-skandalen: Slik sjekker du hva du deler med hvem

I slutten av mars lovet Facebook-direktør Mark Zuckerberg å ta grep, og nylig la selskapet ut et blogginnlegg om hvilke endringer de gjør for å hindre at noe lignende skjer igjen.

Sletter eldre samtalelogger

Forrige uke kom det frem at Facebook hadde lagret informasjon om mobilsamtaler og SMS-er i årevis. Dette skal det nå bli slutt på.

I blogginnlegget skriver selskapet at de nå kommer til å slette alle samtalelogger som er eldre enn ett år, og at de fra nå av kun kommer til å samle inn data som er nødvendig for å finne ut hvilke personer du har mest kontakt med.

Les også: Facebook har en «hemmelig» fil om deg – slik laster du den ned

Dette gjør de for å løfte opp personene du har mest kontakt med på toppen av kontaktlisten din på Facebook.

Fjernet søkefunksjon

/

Før har man kunnet søke etter personer med mailadresse eller telefonnummer på Facebook. Denne funksjonen har ofte blitt misbrukt, og har nå blitt fjernet.

En annen endring nettsamfunnet gjør, er å begrense hvilken informasjon tredjepartsapper kan få tilgang til om deg. Før kunne tredjepartsappene få tilgang til personlig informasjon som religiøst ståsted, sivilstatus og lignende. Dette blir det nå slutt på.

Les også: Slik ser du hva Facebook tror du liker

Ifølge blogginnlegget, skal det også dukke opp en link på toppen av nyhetsfeeden (se bilde) hvor man kan klikke seg inn for å se hvilke apper man bruker og hvilken informasjon som deles med disse appene. 

DEL

FØLG OSS