Dette er de mest kritikerroste filmene så langt i 2018

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.07-2018
  • Oppdatert: 14.06-2019
Foto: Nordisk Film Distribusjon ASFoto: Nordisk Film Distribusjon AS

Se trailerne til filmene her!

Nettstedet Metacritic samler opp anmeldelser fra filmanmeldere verden over, og gir filmene en karakter basert på hvor gode eller dårlige omtaler de har fått.

Les også: Fem morsomme serier du kan se gratis

Nylig la nettstedet ut en oversikt over filmene med best karakter hittil i år, og øverst på listen kom filmen «Rider». Også den nervepirrende skrekkfilmen «Hereditary» fikk en plass på listen. Filmene må ha fått flere enn syv anmeldelser for å ha blitt tatt i betraktning.

Her har vi samlet opp trailerne til de ti filmene som havnet øverst på lista. 

Se dem alle nedenfor!

1. «The Rider»

Westernfilmen The Rider handler om Brady, som får kroniske skader på hjernen etter en ulykke på en rodeokonkurranse. Familien hans er fattig, men samtidig kaster faren hans bort pengene deres på alkohol og gambling.

2. «The Tale»

Denne filmen er basert på filmskaper Jennifer Fox sine forstyrrende opplevelser med overgrep som barn.

3. «Leave No Trace»

Denne dramafilmen handler om en far og datter som har bodd i skogen i Oregon i flere år. Etter hvert blir de oppdaget, og blir tvunget til å leve i et moderne samfunn sammen med andre mennesker igjen.

4. «Zama»

Dette argentinske dramaet er basert på en bok med samme navn av Antonio di Benedetto. Filmen handler om den spanske offiseren Don Diego de Zama, som har fått i oppgave av landet sitt å overvåke en Sør-Amerikansk koloni. 

5. «Paddington 2»

Barnefilmen Paddington 2 handler om den søte bjørnen Paddington som prøver å løse et nytt mysterium. Denne gangen er det en gammel bok som har forsvunnet fra en antikvitetsforhandler, og Paddington vil finne tyven.

6. «The Death of Stalin»

Denne politiske satiren handler om diktatoren Joseph Stalin og de siste dagene før hans begravelse. Den britiske skuespilleren Adrian McLoughlin spiller rollen som Stalin.

7. «Black Panther»

Black Panther er en superheltfilm som er basert på en tegneserie med samme navn. Den handler om den unge prinsen T'Challa som blir leder for den afrikanske nasjonen Wakanda etter at faren blir drept i et attentat.

8. «Sweet Country»

Denne westernfilmen handler om landarbeideren Sam som havner i skuddveksling med den onde krigsveteranen Harry. Sam skyter Harry i selvforsvar, og må til slutt flykte fra hjemstedet sammen med kona.

9. «Hereditary»

Hereditary er en intelligent skrekkfilm som handler om en familie som blir hjemsøkt etter dødsfallet til bestemoren i familien. Filmen er regissøren Ari Asters debut, og ble svært godt tatt i mot av både publikum og filmanmeldere.

10. «En el Séptimo Día» (On the Seventh Day)

Denne filmen handler om sykkelbudet José som bor i Brooklyn i USA. Han er kaptein på et fotballag, noe som byr på problemer når sjefen hans ber han om å begynne å jobbe på søndager. 

Se resten av lista her. 

DEL

FØLG OSS