Slik var Gianni Versaces utrolige luksusliv

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 10.01-2019
  • Oppdatert: 10.01-2019

Serien «The Assasination of Gianni Versace» viser motekongens glamorøse liv og mysteriene rundt hans død. 

Gianni Versace pleide alltid å sende assistenten sin til en kafé i nærheten for å hente morgenkaffen for ham, men den 15. juli i 1997 gjorde han det selv. 

Da han var på vei tilbake, skjedde det som fortsatt er et av tidenes mest sagnomsuste drap. Den eksentriske motemogulen ble skutt og drept på trappene inn til sin egen villa på Miami Beach. Senere viste det seg at det var seriemorderen Andrew Cunanan som stod bak drapet.

Les også:  Dolly Parton får sin egen Netflix-serie

Cunanan hadde drept minst fem personer før, og åtte dager etter han drepte Versace, tok han sitt eget liv. I ettertid begynte mange å spekulere i om Versace var et tilfeldig offer, eller om han og Cunanan kjente hverandre.

(Artikkelen fortsetter under) 

/
/
/

Tar helt avstand fra serien

Og nå, over 20 år senere, er hendelsen aktuell igjen gjennom serien «American Crime Story». Første sesong handlet om rettsakene rundt den tidligere fotballstjernen O.J Simpson, og den nye sesongen handler altså om drapet på Gianni Versace.

I serien spiller den kjente skuespilleren Penélope Cruz rollen som Donatella Versace, søsteren til Gianni. Serieskaperne har selv hevdet at serien er en realistisk fremstilling av Gianni Versaces liv, men det er ikke familien Versace enig i. Før premieren på serien, fortalte familien gjennom en felles uttalelse at de tar helt avstand fra serien.

Les også: Slik får du tilgang til Netflix' skjulte kategorier

I uttalelsen skriver familien blant annet at de aldri har godkjent eller hatt noe med produksjonen å gjøre, og at serien bør bli sett på som fiksjon.

Men uansett om hendelsene i serien kanskje ikke stemmer på en prikk, var det ikke rart at serieskaperne ville lage en serie om akkurat Versace. For i tillegg til ryktene rundt hans død, levde Versace et liv helt utenom det vanlige før den skjebnesvangre dagen han ble drept.

(Saken fortsetter under bildene) 

/
/
//

Elsket overdådig design

Ifølge Town & Country Mag viste Versace tidlig en interesse for klesdesign, og i midten av tjueårene hadde han etablert seg som en suksessfull klesdesigner.

I ettertid ble han kjent for sine vågale og glamorøse klesdesign, og ble venn med ikoniske supermodeller som Naomi Campbell og Christy Turlington.

Gianni var sammen med klesdesigneren Antonio D’Amico i 15 år frem til hans død i 1997. I serien om Versace er det popartisten Ricky Martin som spiller D’Amico.

Les også: Antonio Banderas spiller Picasso i ny serie

Deler av serien er spilt inn i den enorme villaen Versace bodde i før sin død. På bilder fra villaen kan man se at den var dekorert i ekte Versace-stil med et gigantisk, guddommelig basseng på utsiden og rom med kongelig preg på innsiden.

Villaen ble solgt på auksjon i 2013 for 41,5 millioner dollar, altså rundt 354 millioner norske kroner.

Episodene om drapet på Gianni Versace er ute på Netflix nå.

Kilder: Wikipedia ( 1, 2), Dagbladet, Town & Country Mag, CNBC.

DEL

FØLG OSS