Ted Bundy var smart, kjekk, sjarmerende – og en kaldblodig seriemorder

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 18.01-2019
  • Oppdatert: 18.01-2019

Neste uke kommer den sjokkerende dokumentarserien om hans liv. 

«True Crime»-serier, som «Making a Murderer» og «Gåten Orderud», har tatt verden med storm de siste årene og snart slipper Netflix en ny serie av samme sort.

Serien «Conversations with a Killer: The Ted Bundy tapes» handler om den beryktede seriemorderen Ted Bundy (1946-1989), som drepte minst 30 personer mellom 1974 og 1978. 

Les også: Fire dokumentarer du bør se hvis du likte «Making a Murderer»

Litt av grunnen til at mange fortsatt lar seg skremme og fascinere av Bundy, skyldes at han ikke passer inn i bildet man kanskje har av en «typisk» seriemorder.

Bundy så ikke skummel eller tvilsom ut. Tvert i mot var han høflig, attraktiv og veltalende. Men det var mye som skjulte seg bak den hyggelige fasaden. 

Dødelig sjarmerende

Bundy vokste opp i Vermont i USA og skal ha hatt en forvirrende oppvekst med en mor som ga seg ut for å være søsteren hans og en far som var fraværende.

/

Som barn var han en einstøing med en urovekkende interesse for bøker om kriminalitet og seksuell vold.

Senere vokste han imidlertid opp til å bli en kjekk og intelligent mann, noe han brukte som et middel for å bli kjent med sine ofre. På ett tidspunkt jobbet han til og med som frivillig på en hjelpelinje for mennesker som ville ta selvmord.

Les også: Ny serie om drapet på Versace

30 år siden henrettelsen

Bundy ble arrestert første gang i 1978 og henrettet elleve år senere. Akkurat hvor mange han drepte er det ingen som vet. Men før han døde, tilsto han 30 av drapene.

24. januar i år er det 30 år siden Bundy ble henrettet, og nå rettes oppmerksomheten igjen mot den beryktede seriemorderen. Den samme regissøren som har laget dokumentarserien om Ted Bundy, har også laget en thriller om morderen, med «High School Musical»-stjernen Zac Efron i hovedrollen. 

Se traileren til dokumentaren øverst i artikkelen!

Kilder: Wikipedia, Dagbladet, CBS News.

DEL

FØLG OSS