Takket nei til Stjernekamp seks ganger

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 24.08-2019
  • Oppdatert: 25.08-2019
Gitte JohannessenNTB scanpix

- Hver gang musikk vises på TV, så er det et konkurranseelement i det. Det er ikke helt meg, sier Åge Sten Nilsen.

Årets utgave av Stjernekamp på NRK ble sparket i gang med et smell lørdag. Stadionrock var første tema som artistene konkurrerte i.

Det passer rockestjerne Åge Sten Nilsen (49) som hånd i hanske. Både som soloartist og som frontfigur i rockebandet Wig Wam har han gjennomført flere stadionkonserter med stor bravur.

Les også: Pamelas Anderson røper personlig hemmelighet rundt Baywatch-badedrakten

Takket nei seks ganger

Rockestjernen fra Østfold har brukt lang tid på å modne når det kommer til deltakelsen i programmet:

- Jeg har takket nei til å være med «Stjernekamp» seks år på rad, forteller han til Startsiden.no.

stjernekamp
stjernekamp

Disse skal bryne seg på ulike musikksjangre gjennom høsten: F.v. Bilal Saab, Kari Gjærum, Adrian Jørgensen, Beate Lech, Åge Sten Nilsen, Hanne Sørvaag, Sondre Mulongo Nystrøm, Kim Rysstad, Andrea Santiago og Anette Amelia Hoff Larsen.

- Jeg føler at hver gang musikk vises på TV, så er det et konkurranseelement i det. Det er ikke helt meg. Derfor kommer jeg til å deltakelsen min med knusende ro. Jeg skal kose meg og ha det kjempegøy, sier han.

Les også: Donald Trumps yngste sønn overrasket alle

Han legger ikke skjul på at grunnen til at han takket ja, er fordi han kommer med nytt soloalbum i oktober, som skal hete Crossing The Rubicon.

- Jeg er veldig fornøyd med den nye plata og gleder meg til den kommer ut.

Fikk ros av barndomshelten

Åge har hatt mange store konsertøyeblikk, men det er ingenting som overgår konserten Wig Wam spilte på «Loud Park»-festivalen i 2007.

Les også: Se Prins Joachim og Prinsesse Maries nye hjerteknuser

åge
Åge Sten Nilsen er "Stjernekamp"-klar og starter med å gi til beste Queen-låten "One Vision" når stadionrock står på programmet i premieren lørdag. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Åge Sten Nilsen er "Stjernekamp"-klar og starter med å gi til beste Queen-låten "One Vision" når stadionrock står på programmet i premieren lørdag. 

- Min desidert beste opplevelse var da Wig Wam spilte på «Loud Park»-festivalen i Tokyo i 2007. Stemningen var elektrisk, og rett ved siden av scenen stod Marilyn Manson og Ronnie James Dio og hørte på. Etterpå kom Dio bort til oss, gav oss high Five og sa «Great job!». For meg var det helt vanvittig at et av barndomsheltene mine hørte på oss, sier han til Startsiden.no, og fortsetter:

- I andre enden av skalaen har jeg nettopp reist rundt med en akustisk konsert og spilt på små steder. Det var noe helt spesielt å sitte alene på scenen med en gitar og ha så tett kontakt med publikum, og jeg kunne fortelle historier mellom sangene. Det var en ufattelig fin opplevelse.

Synger Queen

I lørdagens «Stjernekamp» sang Åge Queens udødelige låt «One vision». Queen mestrer 49-åringen til fingerspissene. Han ansees som en av verdens beste Queen-tolkere og har i flere år opptrådt med Queen-showet «The Show Must Go On» - som er en hyllest til Queen og bandets avdøde frontfigur Freddy Mercury.

Les også: 

NRKs underholdningsflaggskip

Årets «Stjernekamp» er den åttende i rekken, og er NRKs flaggskip på underholdningssiden på lørdagskvelden.

stjernekamp2
stjernekamp2
Fast trio i Stjernekamp, programleder Kåre Magnus Bergh (i midten) og musikkekspertene Mona B. Riise og Thomas Felberg

Deltakerne er fra 18 til 66 år og kommer fra ti ulike fylker fra lengst sør til nord i landet. Også musikalsk er det en mangfoldig gjeng, med bakgrunn fra pop, rock, R&B, folkemusikk, jazz og musikal.

Sjekk når dine favorittserier går på TV. Prøv vår TV-Guide her!

DEL

FØLG OSS