Engleskole-makkeren forteller om «bruddet» med Märtha Louise

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 25.09-2019
  • Oppdatert: 25.09-2019
Håkon Mosvold LarsenNTB scanpix

Elisabeth Nordeng er aktuell med ny bok ett år etter Engleskolen ble lagt ned. Helst skulle hun sluppet å skrive om Märtha Louise, men følte det ikke var noen vei utenom.

I 12 år var Elisabeth Nordeng (50) blant prinsesse Märtha Louises (48) aller nærmeste. De drev Engleskolen og senere Soulspring sammen. Duoen hadde også flere bokutgivelser bak seg, sist med boken «Sensitive Barn».

Men i september i fjor sa det plutselig stopp. Engleskolen ble lagt ned, og de to makkerne gikk hvert til sitt uten å se seg tilbake.

Les også: Jahn Teigen: - Jeg gikk rett i kjelleren

Nå er Elisabeth Nordeng aktuell på egne ben med boken «50 år under halvmånen» og har gitt et større intervju til VG i forbindelse med bokutgivelsen. Helst skulle Elisabeth sett at hun slapp å skrive om Märtha, men hun følte det var ingen vei utenom.

«Jeg skalv. (....) Hadde jeg vært den som fikk avslutte, hadde jeg gått ut døra i Riddervoldsgate med en annen kraft. Nå gikk jeg hjem og gråt», skriver hun i boken om da Märtha Louise sa hun ville avslutte samarbeidet, i følge VG.

Les også: Boken Donald Trump frykter

Til VG forteller Nordeng at hun følte at energien mellom henne og prinsesse Märtha Louise forsvant. På et tidspunkt omtalte Nordeng prinsessen som sin «sjelesøster». I dag føler hun at tiden deres er over.

– Tja ... Det er ikke alt som er ment å vare hele livet. Märtha vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg er takknemlig for vår tid sammen og har tillit til at vi alltid vil være der for hverandre om det skulle være noe, sier Nordeng til VG.

Les også: Dropper prinsessetittelen på datteren

Nordeng føler seg på ingen måte erstattet av Märthas nye kjæreste, Sjaman Durek (44). Tvert i mot er hun glad for at hennes gamle makker har funnet kjærligheten:

– Nei, overhodet ikke. Märthas og mitt forhold var avklart før det. Jeg synes det er fantastisk når to mennesker finner kjærligheten. Jeg er ikke sjalu på Durek. Tvert imot føles det befriende å stå fritt nå. Intenst deilig, faktisk, forteller Nordeng til VG med et smil.

Märtha Louise ønsket ikke å kommentere boken, ifølge VG.

DEL

FØLG OSS