Prins Harry gikk i mor Dianas fotspor

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 27.09-2019
  • Oppdatert: 27.09-2019
Til venstre: Prinsesse Diana i Dirico i Angola i 1997. Til høyre: Prins Harry i akkurat det samme området i 2019.Foto: John Stillwell,AP/Dominic Lipinski/Reuters

For over 20 år siden dro prinsesse Diana til Angola for å sette fokus på arbeidet mot landminer. Torsdag gjorde prins Harry det samme. 

På mandag startet prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) sitt ti dager lange besøk i Afrika. De startet det offisielle besøket i Cape Town, hvor de blant annet viste frem lille Archie og hilste på den sørafrikanske biskopen Desmond Tutu.

Nå har prins Harry reist videre til Angola, og kommer også til å besøke Malawi før han returnerer til Sør-Afrika for å reise sammen hjem med Meghan og Archie.

Les også: Slik hyller hertuginnene prinsesse Diana

På sin Instagram-konto har hertugparet skrevet at prinsesse Diana i 1997 dro til Dirico i Angola for å hjelpe en organisasjon med å fjerne miner.

Prince

Bildene av Diana som går selvsikkert gjennom et aktivt minefelt har i ettertid blitt ikoniske.

FILE

Og nå, 22 år senere, er prins Harry på besøk i akkurat den samme byen i Angola. Ifølge et innlegg på hertugparets Instagram-konto, er formålet med besøket å sette fokus på faren landminer utgjør.

Han skal også hjelpe organisasjonen The Halo Trust med å fjerne farlige miner, slik som Diana gjorde i 1997.

Ifølge Mine Ban Convention, var Diana en av de viktigste forkjemperne for et internasjonalt forbud mot landminer.

Les også: Slik var prinsesse Dianas siste bursdag

«Hvis vi får på vedtatt et internasjonalt forbud mot miner, betyr det at verden kan være et tryggere sted for denne generasjonens barnebarn», sa prinsessen den gang, ifølge hertugparets Instagram-konto.

Prinsesse Diana besøkte Angola i januar 1997. 31.august det samme året skjedde den tragiske bilulykken som førte til hennes død.

Noen måneder senere, signerte 122 land den såkalte Minekonvensjonen, som forbyr produksjon og bruk av miner. 

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS