Pedofilidømte Gary Glitter håver inn millioner på ny kinofilm

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 07.10-2019
  • Oppdatert: 07.10-2019

Den nye kinofilmen «The Joker» satte ny rekord i helgen. For mange er det med en vond bismak på grunn av et av låtvalgene.

Sangen «Rock And Roll (Part Two)» fra 1972 er blitt svært sentral i den nye kinofilmen «The Joker». Filmen spilte inn 1,5 milliarder kroner, som er ny rekord for en film i åpningshelgen. 

Hovedrolleinnehaver Joaquin Phoenix (44) får massiv ros for sin rolletolkelse av «Batman»-skurken.

Bruken av sangen får imidlertid mange til å se rødt.

Les også: Tidligere livvakt: Derfor skjulte Michael Jackson alltid ansiktet sitt

Sangen er nemlig skrevet og fremført av den britiske glamrockeren Gary Glitter (75), som på 70-tallet hadde to topp ti-plasseringer på den norske VG-lista.

FILE

Gary Glitter var en populær glamrocker i Storbritannia før han ble dømt for overgrep mot mindreårige barn.

Nå sitter den aldrende artisten fengslet for en 16 år lang dom for voldtektsforsøk og overgrep mot barn under 13 år. Det er tredje gang glamrockeren sitter inne for overgrep mot barn.

Les også: Slik gikk det med sønnen til John Lennon og Yoko Ono

Eksperter mener at den pedofili-dømte rockeren vil tjene millioner i royalties for bruken i filmen, og at disse vil basere seg på hvor mange som ser filmen på kino, DVD-salg, fremtidige streamingrettigheter, samt fremtidig salg og streaming av filmens soundtrack-album, skriver britiske The Sun.

– Monster

British

Den britiske glamrockeren venter på domsavsigelsen i en vietnamesisk rettssal I 2006 for overgrep mot to jenter på 11 og 12 år.

På Twitter raser kritikken mot bruken av den gamle glamrockerens låt:

– Det monsteret fortjener ikke royalties, skriver en bruker på Twitter.

– Jeg har fremdeles ikke kommet meg etter sjokket over å ha hørt Gary Glitters låt, skriver en annen bruker.

Gary Glitter, som egentlig heter Paul Gadd ble fengslet for første gang tilbake i 1999 for å ha lastet ned ulovlig barneporno fra nettet.

Les også: Sjaman Durek hevder at kvinner med mange sexpartnere er merket

I 2006 ble han fengslet i Vietnam for seksuelle overgrep mot to jenter på 11 og 12 år. Han er i dag nektet innreise i flere øst-asiatiske land på grunn av dette.

I 2015 ble han fengslet for tredje gang for å ha misbrukt tre unge jenter. Han er ventet løslatt i 2021. Da vil han være 77 år.

Les flere saker fra Nettliv her.

DEL

FØLG OSS