Kronprinsesse Mary skal bekjempe diskriminering

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 01.11-2019
  • Oppdatert: 01.11-2019
Kronprinsessen sammen med prinsesse Märtha Louise i 2016.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den danske kronprinsessen blir beskytter for LHBTI-arrangementet Copenhagen 2021.

Kronprinsesse Mary (47) har mange jern i ilden om dagen. Tidligere denne måneden kom det frem at dronning Margrethe hadde utnevnt henne til sin stedfortreder, og nå har hun fått et annet givende oppdrag.

Hun skal nemlig være beskytter for Copenhagen 2021, som består av arrangementene World Pride og EuroGames. Det skriver kongehuset selv i en pressemelding.

Les også: Kronprinsbarna begynner på skole i Sveits

Arrangementet skal bidra til å sikre like rettigheter for LHBTI-mennesker over hele verden. LHBTI er en samlebetegnelse for lesbiske, homofile, bifile, trans- og interseksuelle personer.

I pressemeldingen forteller kronprinsessen at hun synes det er viktig å kjempe for rettigheter og mangfold.

«Vi kan ikke akseptere at noen mennesker i verden blir møtt med intoleranse og diskriminering på grunn av deres seksualitet eller kjønnsidentitet. Jeg ser frem til å bidra til å sette mangfold og LHBTI-rettigheter på dagsorden både hjemme og internasjonalt», sier hun.

Les også: Se de kongeliges private feriebilder

Rollen som kongelig beskytter innebærer at Mary skal være en frontfigur for arrangementet. Kongehusekspert og historiker Sebastian Olden-Jørgensen forteller til danske TV2 at kronprinsesse Mary blir den første kongelige beskytteren for et slikt arrangement.

– Det er absolutt bemerkelsesverdig. Jeg har ikke hørt om noen andre som har gjort det. Kongehuset pleier å være litt mer forsiktige og preget av konsensus. Dette er litt mer politisk enn det de pleier å si ja til, sier Jørgensen. 

DEL

FØLG OSS