Gunhild Stordalen snakker ut om året som har gått

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 10.01-2020
  • Oppdatert: 10.01-2020
Gunhild under en presentasjon hos Bama i Oslo i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette året har vært det verste i mitt 40-årige liv, sier EAT-grunnleggeren. 

I 2014 fikk Gunhild Stordalen diagnosen systemisk sklerodermi, og i ettertid har hun vært åpen om hvor tøft det er å leve med en alvorlig sykdom.

I fjor kom det i tillegg frem at hun og Petter Stordalen skulle flytte fra hverandre. I et nytt intervju med Tidsskriftet forteller hun åpenhjertig om året som har gått.

– Dette året har vært det verste i mitt 40-årige liv. Jeg fikk en infeksjon i fjor sommer som ingen fant ut av, og var innlagt frem og tilbake gjennom våren. Ingenting hjalp. Jeg måtte bare delegere alt arbeidet til det fantastiske teamet mitt, sier hun.

Les også: Stordalen før bruddet: – Alt kommer med en kostnad

– Jeg har presset meg over grensen

Til tross for den alvorlige sykdommen har Gunhild alltid mange jern i ilden. Hun grunnla organisasjonen EAT i 2013 og har vunnet flere prestisjetunge priser for sitt arbeid.

I november i fjor ble hun tildelt den internasjonale prisen «Global Leadership Awards» av United Nations Foundation.

I intervjuet innrømmer hun at hun noen ganger har drevet seg selv alt for hardt.

– Jeg har jo vært slem med meg selv. Jeg har presset meg over grensen. Jeg tenkte at søvn bare var tull. Ligge på ryggen i åtte timer når jeg kunne jobbe. Hvorfor skulle jeg det? Jeg har vært stolt av at jeg bare sov fem timer i døgnet, sier hun til Tidsskriftet.

Fortsetter samarbeidet

Det kom som et sjokk på mange da Gunhild og Petter Stordalen fortalte at de skulle flytte fra hverandre i fjor. De møttes for første gang i 2005 og giftet seg i Marokko i 2010. Selv om Gunhild og Petter ikke er kjærester lenger, har de begge sagt at de fortsatt er hverandres beste venner.

I desember la de ut en video på Instagram der de fortalte at de fortsatt kommer til å samarbeide om felles prosjekter.

– De 14 årene vi har bak oss sammen har vært de beste. Og vi vet at de neste ti også kommer til å bli de beste. Sammen som businesspartnere, sa Gunhild til Petter i videoen. 

Les også: Petter og Gunhild Stordalen bryter tausheten etter bruddet

DEL

FØLG OSS