Dronning Margrethe avlyser 80-årsdag

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 13.03-2020
  • Oppdatert: 13.03-2020
Dronning Margrethe fyller 80 år 16.april. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Den danske dronningen skulle egentlig bli feiret på storslått vis i april. Nå er feiringen avlyst på grunn av coronaviruset. 

Det melder det danske kongehuset i en pressemelding. Akkurat nå er 785 smittet av coronaviruset i Danmark, og de danske myndighetene har måtte ty til drastiske tiltak for å begrense smitten.

Dronningen fyller 80 år 16. april, og skulle egentlig feires med flere store arrangementer landet over. Disse arrangementene er bare noen av de mange arrangementene som nå avlyses.

I pressemeldingen skriver dronningen at både bursdagen og andre offisielle arrangementer kongehuset skulle delta på i april har blitt avlyst.

Les også: Dronning Margrethe snakker ut om tiden etter prins Henriks død

«Danmark og verdenssamfunnet står nå i en veldig vanskelig situasjon. Vi har alle et stort ansvar for å ta hensyn til hverandre og bidra til at Danmark kommer gjennom de store utfordringene som landet står overfor. Jeg oppfordrer derfor til at vi alle følger regjeringen og myndighetenes råd og passer på hverandre», skriver hun.

Videre benytter hun anledningen til å takke alle som tar vare på samfunnet i disse krisetider.

«Jeg vil gjerne rette en stor takk til det danske helsevesenet og myndighetene, institusjonene, virksomhetene og enkeltpersonene som utviser stor handlekraft og omsorg for den danske befolkning, så vi sammen kan komme oss gjennom denne vanskelige tiden», skriver hun.

Helt siden 70-tallet har dronningen dratt til Gausdal i Gudbrandsdalen på vinterferie, noe hun også gjorde i år. Ifølge pressemeldingen er hun nå hjemme igjen på Fredensborg Slott på Nord-Sjælland.

Les også: Prins Joachim og familien flytter til Paris

Den norske kongefamilien har også måttet sette hverdagen på vent på grunn av viruset. Torsdag uttalte kong Harald at kongehuset har utsatt eller avlyst alle arrangementer frem til påske.

«Landet vårt er i en alvorlig situasjon som rammer enkeltmennesker og hele samfunnet. Det er avgjørende at vi alle deltar i den nasjonale dugnaden for å unngå å utsette oss selv eller andre for smitte. Det er derfor viktig at vi alle følger anbefalinger og pålegg fra myndighetene», skrev han i uttalelsen

DEL

FØLG OSS