Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

2001 - Holmlia-drapet

Politiet søker etter drapsvåpenet natt til 27. januar 2001. Foto: Morten Holm / SCANPIX

2001 - Holmlia-drapet

Knivdrapet på den 15 år gamle Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. To menn på 19 og 21 år fra det nynazistiske miljøet ble dømt til 18 og 17 års fengsel. I skjerpende retning la retten til grunn at drapet var uprovosert, og rasistisk motivert. Drapet førte til store mønstringer mot rasisme flere steder i landet. SNL

1947 - Svensk arveprins dør i flyulykke

Prins Gustaf Adolf (bakerst t.v.) omkom da Sveriges senere konge, Carl Gustaf, var ca. 9 måneder gammel, kort tid etter at dette bildet ble tatt på Haga slott. Via Wikimedia.

1947 - Svensk arveprins dør i flyulykke

Sveriges prins Gustaf Adolf, den gang nr. 2 i arvefølgen og far til landets senere kong Carl XVI Gustaf, var blant de 22 omkomne da et Douglas C-47 fra KLM styrtet på Kastrup flyplass. Flyet var på vei til Stockholm fra Amsterdam. Også den amerikanske operasangerinnen Grace Moore og den danske skuespillerinnen Gerda Neumann mistet livet i ulykken. Wikipedia.

1974 - Dungeons & Dragons

Faksimile via cyclopeatron.blogspot.no. Dungeons

1974 - Dungeons & Dragons

Rollespillet fra TSR hadde røtter i miniatyrspill, men var noe helt nytt. I D&D gikk spillerne selv inn i rollene som eventyrere i fantastiske verdener, med drager, uglebjørner og eksotiske terninger. I løpet av 80-tallet fenget rollespill millioner, og en norsk oversettelse kom i 1988. Det finnes fortsatt flere tusen aktive rollespillere i Norge. Fra ABC Nyheter: 40 år i hulene | (Om datering).