På denne dag – 26. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Politiet søker etter drapsvåpenet natt til 27. januar 2001. Foto: Morten Holm / SCANPIX
2001 - Holmlia-drapet
Knivdrapet på den 15 år gamle Benjamin Hermansen på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. To menn på 19 og 21 år fra det nynazistiske miljøet ble dømt til 18 og 17 års fengsel. I skjerpende retning la retten til grunn at drapet var uprovosert, og rasistisk motivert. Drapet førte til store mønstringer mot rasisme flere steder i landet. SNL.
Prins Gustaf Adolf (bakerst t.v.) omkom da Sveriges senere konge, Carl Gustaf, var ca. 9 måneder gammel, kort tid etter at dette bildet ble tatt på Haga slott. Via Wikimedia.
1947 - Svensk arveprins dør i flyulykke
Sveriges prins Gustaf Adolf, den gang nr. 2 i arvefølgen og far til landets senere kong Carl XVI Gustaf, var blant de 22 omkomne da et Douglas C-47 fra KLM styrtet på Kastrup flyplass. Flyet var på vei til Stockholm fra Amsterdam. Også den amerikanske operasangerinnen Grace Moore og den danske skuespillerinnen Gerda Neumann mistet livet i ulykken. Wikipedia.
Faksimile via cyclopeatron.blogspot.no.
1974 - Dungeons & Dragons
Rollespillet fra TSR hadde røtter i miniatyrspill, men var noe helt nytt. I D&D gikk spillerne selv inn i rollene som eventyrere i fantastiske verdener, med drager, uglebjørner og eksotiske terninger. I løpet av 80-tallet fenget rollespill millioner, og en norsk oversettelse kom i 1988. Det finnes fortsatt flere tusen aktive rollespillere i Norge. Fra ABC Nyheter: 40 år i hulene | (Om datering).

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev