Kongehusekspert: Derfor ble Hertuginne Kate så raskt godtatt i kongefamilien

Arne-Petter Lorentzen

  • Publisert: 23.09-2019
  • Oppdatert: 23.09-2019
PoolReuters
  • Hertuginne Kate og dronning Elizabeth deler den samme friluftsinteressen. Det hjalp henne å bli godtatt i kongefamilien.

Det å få seg en ny svigerfamilie er aldri lett. Presset blir desto større når svigerfamilien er det britiske kongehuset. Det er nok en påstand som hertuginne Kate (37) kan skrive under på.

Kate og prins William (37) traff hverandre for første gang i 2001. Da studerte de begge på University of St. Andrews i Skottland. To år senere ble de et par. Historien skal ha det at William oppdaget Kate da hun gikk et moteshow på skolen. De to ble raskt et par, og holdt sammen i fire år før det ble slutt i en liten periode i 2007. .

Les også: Dette tjente hertuginne Meghan før hun ble kongelig

De fant heldigvis tilbake til hverandre igjen, og giftet seg i 2011. Men i følge den britiske avisen The Sun tok det hele fem år før Kate fikk møte dronning Elizabeth (93) for aller første gang.

For dronningen var det viktig at forholdet skulle være seriøst og vanntett, slik at hun ikke kastet bort tiden på det som kunne bare være en flamme for barnebarnet William.

Les også: Slik kan du lese hertuginne Meghans gamle blogg

Kate og dronningens første møte skal ha skjedd så sent som 17. Mai 2008. Anledningen var bryllupet til Peter (41) og Autumn Philips (41). Peter Philips er sønn av britiske prinsesse Anne (69), som er dronning Elizabeths eneste datter.

Gode familieverdier

Kate ble raskt godtatt i de kongelige kretser. Hun og dronning Elizabeth deler nemlig den samme lidenskapen for friluftsliv, hevder Peoples kongehusekspert Erin Hill.

- Å vokse opp på den britiske landsbygda, med et sterkt familiebånd er verdier som er viktige for den britiske kongefamilien. Dronningen elsker friluftslivet. Hun er på sitt lykkeligste når hun kan være ute, gå i tweed sammen med hestene sine. Det er en lidenskap hun deler med Kate, sier kongehuseksperten til The Sun.

Les også: Oprah og prins Harry lager TV-serie: – Det kan redde liv

/

Det at Kate har et så tett bånd med sin familie, mener også kongehuseksperten var viktig for William.

- William har lengtet etter en nær familie etter at han mistet moren sin som ung. Siden Kate har så sterke familiebånd med både foreldre, søsken og William gjorde det hele perfekt, hevder kongehusekspert Erin Hilli samme artikkel.

I dronningskole hos Elizabeth

Britiske medier spekulerer i at Kate er så godt inne i varmen at dronning Elizabeth personlig har tatt på seg oppgaven med å ta Kate i skole for at hun i fremtiden skal være klar for å bli dronning.

Les også: Celine Dion ble enke i 2016: - Jeg er ikke klar for å treffe en ny mann

Derfor var det ikke så rart at dronningen utnevnte Kate til den høyeste ordenen en kvinne kan få i Storbritannia, «Dame Grand Cross of the Royal Victorian (GCVO). Det skjedde på Kate og Williams åttende bryllupsdag, den 29. april. For Kate betyr det at hun må legge til GCVO etter tittelen sin.

Les også: Grynet Molvig savner sin døde eksmann

DEL

FØLG OSS